Ensimmäinen toimintakausi oli suuri vuoristorata. Monet asiat tavoitteiden saavuttamiseksi pyörähtivät sykäyksittäin eteenpäin heti elokuusta aina kesäkuuhun saakka. Syksyä odotetaan jo innolla eli on hyvä paikka listata mitä seuraavalta vuoristorata-ajelulta odotetaan:

  • enemmän porukkaa: sote-järjestöjen lisäksi myös muut toimijat halutaan koukuttaa VeKen mukaan YRITYKSET ja VIRANHALTIJAT sekä ASIAKKAAN KOHTAAVAT ASIANTUNTIJAT JULKISELTA SEKTORILTA
  • saada aikaan dialogisuutta
  • sosiaalisen markkinoinnin Pienmarkkinat, jossa yhden päivän aikana mahdollisuus pureutua järjestön yhden toiminnon kokonaisuuden kehittämiseksi/uudistamiseksi/synnyttämiseksi
  • hyvinvointitarjottimen polku ammattilaisten (sote-ammattilaisten ja sote-järjestöissä työskentelevien ammattilaisten) työkaluksi ja aito rooli tiedolla johtamisen mahdollistajana

    

Otamme näille ”ennemmille porukoille” oppia mm. Sitran Erätauko-hankkeen tuottamasta tiedosta. Dialogin välttämättömyys tulee esiin myös verkostoissa, joissa dialogisuus usein määrittää verkoston vaikuttamisen mahdollisuuksia riippuen tietysti myös verkoston tavoitteista. Toivottavasti dialogia syntyy!

Sosiaalisen markkinoinnin päivää odotamme innolla! Toivottavasti myös Te innostutte käyttämään yhden päivän Pienmarkkinat hyödyksenne. Valitkaa paletistanne yksi toiminto ja tulkaa kehittämään sitä asiantuntijan johdolla! Jos haluat jo tutustua lisää mistä on kyse, hyväna starttipakettina toimii THL:n opas.

Hyvinvointitarjottimen syksy piirtyy selkeäksi vasta elo-syyskuun aikana, joten siihen emme syvenny vielä.😊

HOX! Iisalmi, Rautavaara, Suonenjoki ja Varkaus Pienmarkkinat rantautuvat Teille lokakuussa, jossa käydään läpi mitä tuleva toinen toimintavuosi tuo tullessaan. Luvassa on taas tutusti 2,5h mittaisia kohtaamisia ja kutsut pukataan liikkeelle elokuun aikana!

Me ei vielä 100% varmuudella tiedetä, mitä VeKen toinen toimintavuosi tuo tullessaan. Suunnitelmat rakennetaan työkaluiksi VeKen eteenpäin viemiseksi. Lisäksi suunnitelmat on tärkeää tuoda avoimesti tiedoksi, jotta Te pystytte osallistumaan ja vaikuttamaan. Tähän väliin voit käydä lukaisemassa VeKen tavoitteet ja miettiä miten ne sujahtavat osaksi oman organisaatiosi vaikuttamistyötä, arkista, konkreettista aherrusta. Vaikka tavoitteet on lyöty lukkoon, PALAUTE muokkaa suunnitelmia. Antakaa sitä edelleen ja ahkerasti ja avoimesti – palaute on meille tärkeä työkalu!